vineri, 26 noiembrie 2010

Colţul durerii

Sfârşitul anului 2009 - după ce am consultat mai mulţi medici orelişti, după câteva tratamente ba cu urechea stângă, ba cu o durere în obraz care se duce spre maxilar şi urcă spre ochi mi se recomandă un CT. Rezultatul - sinuzită maxilară stângă.
2010 - Dupâ ce am urmat câteva tratamente cu diverse antibiotice carora nu le-am simţit efectul, am ajuns la concluzia să mă operez.
Mai 2010 - Am găsit medicul potrivit pentru mine (Budu Vlad - Panduri) m-a consultat, mi-a mai gasit o deviaţie de sept şi am programat operaţia.
11 Mai - după câteva ore de emoţii intru in sala de operaţie, primesc anestezia şi mă trezesc bandajat in alta camera...
Dupa 2 zile de stat în spital totul a ieşit perfect.
Rezultatul :
Rinosinuzită etmoidală cronică bilaterală (operată)
Rinosinuzită maxilară cronică bilaterală (operată)
Rinită cronică hipertrofică (Operată)
Deviaţie sept nazal
Sindrom inflamator

"Pacient în vârstă de 26 ani, fără APP semnificative se prezintă pe secţia noastră pentru obstrucţie nazală persistentă, însoţită de senzaţie de plenitudine la nivelul sinusului maxilar stâng apărute de circa 1 an în vederea stabilirii diagnosticului şi instituirii tratamentului de specialitate.Examenul clinc ORL şi endosopic evidenţiază creasta septală antero-inferioară cu contract turbinal şi meatal, cornete nazale inferioare hipertrofice. În data de 11.05.2010 sub AG+IOT se practică rezecţie sept nazal şi endoscopic etmoidectomie anterioara stânga, meatotomie medie + cură chirurgicală sinus maxilar stâng, turbinotomie inferioară bilaterală cu Shaverul, temponament nazal anterior bilateral ca Invotec nr.10. Detamponare la 24 ore cu sângerare minimă. Sub tratament antibiotic, antihismatic, DNF evoluţia postoperatorie este favorabilă. Se externează vindecat chirurgical..."

Ies din spital fericit ca am scăpat din chinul durerii.Următoarea zi merg la control, insa imediat ce mă trezesc îmi simt vechea durere cum îmi bântuie capul, o simt în ureche , spre maxilar şi spre ochi.
Ajung la control si vorbesc cu doctorul - se uită cu atenţie în ureche, în nas şi îmi spune să mai aştept o săptămână, două , pentru o refacere completă şi pentru a observa rezultatul.
Aştept, de durere nu scap, trec două săptămâni şi vorbesc iar cu el. Îmi explică ca din punct de vedere ORL sunt perfect sănătos şi îmi recomandă un consult neurologic.

Iunie - Iulie 2010
Durerea o simt foarte puternic in maxilar şi hotărăsc să mă vadă şi un stomatolog chirurg.
Ajung la Facultatea de Stomatologie unde fac o radiografie completă la toata gura crezând că durerea poate fi provocată de la o masea de minte.Ajung în final în cabinetul unui chirurg cu rezultatul radiografiei.O citeşte: se observă ca nu este vorba de o măsea de minte, se uită atent la dantura mea , ma pipăie explicându-i exact unde am durerea şi îmi spune ca e vorba de o afta, soluţia fiind o apă de gura.

Peste câteva zile mă hotărăsc să merg la un alt dentist sa aflu si alta parere.Aceiaşi poveste, nimic suspect.

August 2010 - am eliminat toate cauzele durerii şi tot ce mi-a mai rămas este să aflu părerea neurologului.
Citesc pe net despre diferiţi medici şi mă programez la doctorul Poalelungi Viorel.
Îi povestesc toata istoria durerii mele şi toate procedurile aplicate şi mă diagnostigheză cu : Nevralgie esenţială de trigemen stâng

Septembrie 2010 - Fac un RMN
"Sistemul venticular de dimensiuni normale situat simetric de linia mediană.
Examenul nativ al fosei posterioare şi al regiunii supratentoriale nu evidenţiază modificări de semnal la nivelul substanţei cerebrale.
Sa turca de dimensiuni normale
Glanda hipofizâ cu diametrul de 8mm cu semnal omogen.
Tija pituitară de grosime de 2mm.
Regiunile parasellare cu aspect RM normal.
Modul Angio cu reconstrucţii MIP nu evidenţiază malformaţii vasculare intracerebrale.
Globii oculari, nervii optici, spaţiul retrobulbar cu aspect RM normal.
Celulele etmoidale drepte cu conţinut lichidării (aspect sinuzitic).
Sinusurile maxilare, sinusul sfenoidal, celulele etmoidale stângi şi sinusurile frontale cu aspect Rm normal.
Regiunile otomastoidiene cu aspect Rm normal.

Concluzii :
Fără modificări de semnal la nivelul substanţei cerebrale.
Fară malformaţii vasculare intracerebrale.
Sinuzită etmoidală dreapta." :)

După rezultat mă reprogramez la neurolog.
Noiembrie 2010

Îi dau RMN-ul neurologului si fara sa se uite pe rezultat îl "citeşte" perfect :) zâmbind apoi la confruntarea cu rezultatul: "dacă eram student as fi luat testul :)".
Îi explic că durerea nu cedeazâ cu absolut nimic şi îmi dă o reţetă :
- Carbamazepina 200 mg
- Sermion 30 mg
- Lyrica 75

Ajung acasă şi citesc despre aceste medicamente. Mă hotărăsc să mai rezist cu durerea căutând într-un timp scurt o varianta alternativă astfel incat aceste medicamente să fie ultima opţiune a dependenţei.

19 Noiembrie 2010 - consult la Dr. Corneliu Moldovan de la Institutul National de Medicina Complementara si Alternativa Bucureşti. Încep sedinţele de lasero-terapie.

Acest blog l-am facut atât pentru mine cât şi pentru tine ...Orice om care suferă de nevralgia de trigemen, care a descoperit un leac sau a găsit o solutie, s-a operat sau vrea să povestească experienţa lui unica o poate face la acest mail : nevralgiedetrigemen@yahoo.com

, Marius 26 ani.